Krivotvorenje isprava na granici

Slika policija.jpg

Dana 31. svibnja oko 14 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku, na Međunarodni granični prijelaz Pasjak pristupilo je teretno vozilo Daf, s priključnim vozilom Lohr. Navedenim vozilima bugarskih nacionalnih oznaka, posebne izvedbe za prijevoz motornih vozila, upravljao je bugarski državljanin u dobi od 34 godine. Na teretnom vozilu i prikolici nalazilo se 9 automobila marke

Foto: Ilustracija

Dana 31. svibnja oko 14 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku, na Međunarodni granični prijelaz Pasjak pristupilo je teretno vozilo Daf, s priključnim vozilom Lohr. Navedenim vozilima bugarskih nacionalnih oznaka, posebne izvedbe za prijevoz motornih vozila, upravljao je bugarski državljanin u dobi od 34 godine. Na teretnom vozilu i prikolici nalazilo se 9 automobila marke Audi, BMW, Jeep, Ford i Mercedes, više i visoke klase.

Obavljenom graničnom kontrolom policijski službenici Postaje granične policije Rupa utvrdili su da je uz vozila priložena krivotvorena dokumentacija, zbog čega je vozač uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje. Suradnjom sa Službom organiziranog kriminaliteta otkriveno je da je bugarski vozač počinio najmanje 6 kaznenih djela krivotvorenja isprave, koristeći krivotvorene talijanske knjižice za vozila iz Italije, namijenjena bugarskom tržištu.

Vozač se kazneno prijavljuje Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će se provesti dodatna vještačenja i provjere vozila i dokumentacije.



Stranica