Krali dijelove s rabljenih vozila, ali i gorivo iz radnih strojeva

Slika /uhicenik02.jpg

Trojica osumnjičenika su radi kaznenih djela krađe, odnosno, teških krađa provaljivanjem kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija
 
Kaznenom prijavom i privođenjem pritvorskom nadzorniku dvojice osumnjičenika završilo je kriminalističko istraživanje koje su nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 30 godina, proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija.
 
Policija je 10. ožujka oko 18.30 sati po dojavi zatekla 30-godišnjaka u počinjenju krađe na širem području Matulja gdje je sa zatvorenog parkirališta, u vlasništvu trgovačkog obrta iz Rijeke, otuđio dijelove s rabljenih vozila.
Kriminalističkim istraživanjem je k tome utvrđeno da je tijekom veljače i ožujka s dvojicom 18-godišnjaka počinio još pet kaznenih djela teške krađe provaljivanjem. Tako su provalili u navedeno parkiralište na području Matulja, kao i u radne strojeve iz kojih su krali gorivo u Delnicama, a na širem području Bakra provalili su i u vikendicu iz koje su otuđili opremu za solarno grijanje. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od 40 000 kuna.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a trojica osumnjičenika su radi navedenih kaznenih djela krađe, odnosno, teških krađa provaljivanjem prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica