​Krađe mopeda-savjeti vozačima

Slika /A%20Nove%20Fotke/motocikl05.JPG

Tijekom kriminalističkih istraživanja tri su mopeda pronađena i to dva u Opatiji i jedan u Rijeci

FOTO: Ilustracija
 
U proteklih desetak dana policija je zaprimila četiri prijave o krađama mopeda na području Krka, Rijeke i Opatije. Ovim krađama oštećeni su hrvatski državljani za ukupno 3550 eura.
 
Tijekom kriminalističkih istraživanja u međuvremenu su tri mopeda pronađena i to moped marke Peugeot u Rijeci na Zametu te dva mopeda marke Gillera i Ital Scooter u Opatiji. Uz navedeni moped Ital Scooter je pronađen i počinitelj koji je s njime uzrokovao prometnu nesreću pa je kazneno i prekršajno sankcioniran.
 
Inače, vrlo često otuđeni mopedi i motocikli bili su parkirani bez ikakve dodatne zaštite koja bi omela ili onemogućila počinitelje u njihovoj namjeri. Stoga da bi smanjili mogućnost ove vrste kaznenih djela i nastanka materijalne štete, građanima savjetujemo sljedeće:
 
  • mopede i motocikle uvijek parkirajte na vidljivom mjestu,
  • tijekom noći preporuča se ostaviti ih na mjestu koje je osvijetljeno te blizu stana ili kuće, a upravljač uvijek zaključavajte,
  • kako bi dodatno zaštitili vaše mopede i motocikle od krađe potražite stručni savjet kod ovlaštenih trgovaca,
  • dodatna sredstva zaštite mogu biti: sajle ili lanci, sredstva za blokiranje diskova i kotača, alarmni uređaji. 

Vozače mopeda i motocikala također podsjećamo da su u obvezi voziti registriran i tehnički ispravan moped ili motocikl te poštovati prometne propise i znakove, a  zaštitnu opremu koristiti na propisani način.

Stranica