Krađa goriva

Slika /gorivo.jpg

Pozivamo građane ako svjedoče počinjenju krađe goriva ili bijegu s benzinskih postaja bez plaćanja da odmah dojave policiji na broj 192 ili anonimno putem aplikacije e-policija

FOTO: Ilustracija
 
Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su proteklih nekoliko dana na području Hreljina, Kastva, Kraljevice i Rijeke otuđili gorivo. Riječ je o otuđenju oko 740 litara goriva iz četiri radna stroja na gradilištu u Liburnijskoj ulici  u Rijeci te iz jednog na području Kastva, kao i teškim krađama provaljivanjem iz tri teretna vozila na parkiralištu na području Hreljina i Kraljevice kojima je otuđeno više od 210 litara goriva.
Ovim kaznenim djelom teške krađe provaljivanjem oštećene su tvrtke sa sjedištem u Bakru, Fažani, Krku, Ivanićgradu i Rijeci za oko 9.000 kuna.

Napominjemo da su u ovim događajima radni strojevi, kao i teretna vozila, bili parkirana na površinama koje su bez osiguranja i video nadzora što je ,nažalost, olakšalo počinjenje kaznenih djela.

Pored toga policija je evidentirala i tri događaja neplaćanja natočenog goriva u osobna vozila na benzinskim postajama na području Čavli, Rijeke i Opatije. Ovim kaznenim djelima krađe oštećene su dvije tvrtke sa sjedištem u Kastvu i Zagrebu. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 570 kuna.

Pozivamo građane ukoliko svjedoče počinjenju krađe goriva ili bijegu s benzinskih postaja bez plaćanja da odmah dojave policiji na broj 192 ili anonimno putem aplikacije e-policija.
 

Stranica