Korištenje sigurnosnog pojasa tijekom srpnja - rezultati nadzora

Slika 2023/NOVO-POJAS-nekori%C5%A1tenje%20pojasa%20(1).jpg

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici su u prometu i u srpnju, između ostalih akcija, pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 511 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
 
Od tog broja, 455 prekršaja se odnosi na vozače i to 325 osobnih vozila i 130 teretnih vozila, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 56 prekršaja putnika.
 
Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1792 vozila, od kojih su 1493 osobna vozila, 278 teretna vozila, 14 autobusa i sedam ostalih vozila. Uz to je kontrolirano sveukupno 708 putnika i to 534 putnika u osobnim vozilima,  96 putnika u teretnim vozilima te njih 78 u autobusima.
 
Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano i 82 djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila uz 120 odraslih osoba, kontrolirano i 54 djece od kojih 23 u sjedalici/postolju.
 
S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.


Stranica