Korištenje sigurnosnog pojasa tijekom kolovoza - rezultati nadzora

Slika 2023/pojas%20ilustracija%202.jpg

Evidentirano je ukupno 377 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici su u prometu i u kolovozu, između ostalih akcija, pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 377 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
 
Od tog broja, 321 prekršaj se odnosi na vozače i to 244 osobnih vozila, 76 teretnih vozila i jedan autobus, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 52 prekršaja putnika.
 
Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1697 vozila, od kojih su 1401 osobnih vozila, 282 teretna vozila i 14 autobusa. Uz to je kontrolirano sveukupno 812 putnika i to 735 putnika u osobnim vozilima,  63 putnika u teretnim vozilima te njih 14 u autobusima.
 
Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano i 130 djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila uz 183 odrasle osobe, kontrolirano i 132 djece od kojih 60 u sjedalici/postolju.
 
S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.


Stranica