​Kod Vrbovskog uhvaćen još jedan krijumčar migranata

Slika /A%20Nove%20Fotke/lisice.jpg

Tijekom istraživanja je utvrđeno da je 46-godišnjak upravljao osobnim vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,27 promila, a u kojem je prevozio više osoba od dozvoljenog broja

FOTO: Ilustracija
 
Podnošenjem kaznene prijave protiv 46-godišnjeg turskog državljanina, završeno je kriminalističko istraživanje policijskih službenika Policijske postaje Vrbovsko.
 
Riječ je o vozaču koji je jučer, 1. rujna u jutarnjim satima, zaustavljen u prometu na autocesti A6 kod Vrbovskog dok je upravljao osobnim vozilom nacionalnih oznaka Crne Gore. U vozilu je pri tome zatečeno 11 stranih državljana koji su ilegalno ušli na područje Republike Hrvatske.
 
Tijekom istraživanja je utvrđeno da je 46-godišnjak upravljao vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,27 promila, a u kojem je prevozio više osoba od dozvoljenog broja. U cilju ostvarenja protupravne materijalne koristi, obećao ih je prevesti do druge zemlje Europske unije, a time im je omogućio i nezakonito kretanje na području RH.
 
Strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu, a 46-godišnji osumnjičenik je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku.
 
Također je zbog navedenih prekršaja sankcioniran i prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica