Kazneno prijavljeni za djela iz gospodarskog kriminaliteta

Slika /A%20Nove%20Fotke/novac-novo.jpg

Počinjenjem više kaznenih djela troje osumnjičenika je udrugu iz Lokava oštetilo za najmanje 138 000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Delnice dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti  48, 59 i 72 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.
 
Dvoje počinitelja se sumnjiči da su kao odgovorna osoba te djelatnica trgovačkog društva, s ciljem da ostvare protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od početka 2010. pa do sredine 2019. godine, počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, zatim krivotvorenje službene ili poslovne isprave, a 48-godišnjakinja se sumnjiči i za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga. Naime, sklopivši ugovor s udrugom iz Lokava o knjigovodstvenom poslovanju istu su oštetili za oko 138 tisuća kuna budući da su naplaćivali poslove koje trgovačko društvo nikada nije izvršilo. Uz spomenuto, 59-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje navedenih kaznenih djela kao odgovorna osoba lokvarske udruge, ali i za nekoliko kaznenih djela nedozvoljena trgovina.
 
Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, policija je protiv dvoje osumnjičenika (48 i 59 godina) podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu. Za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kazneno je prijavljen i 72-godišnjak, kao odgovorna osoba oštećene udruge, te trgovačko društvo sa sjedištem u Lokvama.
 

Stranica