​Kazneno prijavljena za prijevare u gospodarskom poslovanju

Slika /A%20Nove%20Fotke/Euro%20(1).jpg

Zbog neizvršenja ugovornih i poslovnih obveza osumnjičena 28-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Završetkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, kazneno je prijavljena 28-godišnja hrvatska državljanka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta.
 
Sumnjiči se da je kao direktorica i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja PGŽ-a u razdoblju od srpnja 2022. pa do ožujka ove godine oštetila trgovačku tvrtku s područja Karlovačke županije izbjegavajući platiti račune za ostvarenu uslugu.

Naime, kako ne bi platila spomenute račune, nakon pokretanja ovršnog postupka protiv njezine tvrtke, sva novčana sredstva i ostalu pokretninu je prenijela na novo otvorenu tvrtku s čijeg računa također nije platila dugovanja pa je time karlovačku tvrtku materijalno oštetila za najmanje 6800 eura. 

Uz to je prouzročila stečaj prve tvrtke čime ju je oštetila za oko 73 000 eura. 
 
Zbog neizvršenja ugovornih obveza, osumnjičena 28-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje prijevare u gospodarskom poslovanju, ali i počinjenje kaznenih djela prouzročenje stečaja i povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz domene Zakona o trgovačkim društvima.
 

Stranica