​Kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom

Slika /2021/policija%20natpis.JPG

Policija 47-godišnjaka sumnjiči da je u listopadu prošle godine u ugostiteljskom objektu na području Vinodolske općine pucao iz vatrenog oružja u aparat za pikado igru i time izazvao opasnost za život ili tijelo prisutnih osoba

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom.

Riječ je o osobi koju se sumnjiči da je u listopadu prošle godine u ugostiteljskom objektu na području Vinodolske općine pucao iz vatrenog oružja u aparat za pikado igru i time izazvao opasnost za život ili tijelo prisutnih osoba te oštetio navedeni aparat. Ovim kaznenim djelom materijalno je oštećena hrvatska državljanka, vlasnica ugostiteljskog objekta, za par tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, izvršena je pretraga doma osumnjičenika na području Vinodolske općine gdje je 47-godišnjak dragovoljno predao policiji oružje s važećom dokumentacijom i više komada različitog streljiva. Uz to je pronađena i oduzeta jedna lovačka puška koju je ilegalno posjedovao.

Pod sumnjom u počinjenje spomenutog kaznenog djela, završetkom istraživanja je protiv 47-godišnjaka podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. Osim toga je i prekršajno sankcioniran zbog posjedovanja ilegalnog oružja, sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Stranica