Jučer zatečeno sedam ilegalaca

Slika A Nove Fotke/Granica09.jpg

Jučer oko 5,00 sati na području mjesta Zvoneće u blizini državne granice djelatnici Postaje granične policije Rupa zatekli su pet stranih državljana,

FOTO: Ilustracija 

Jučer oko 5,00 sati na području mjesta Zvoneće u blizini državne granice djelatnici Postaje granične policije Rupa zatekli su pet stranih državljana, i to tri državljana Sirije i dva državljana Afganistana. Utvrđeno je kako se radi o tražiteljima azila u Republici Hrvatskoj koji su samovoljno napustili prihvatilište u namjeri ilegalnog prelaska državne granice. Protiv zatečenih stranaca podnijeti su optužni prijedlozi sukladno Zakonu o azilu.

Nadalje, oko 14,15 sati u mjestu Rupa granična policija zatekla je 29-godišnjeg državljanina Poljske. Utvrđeno je kako je u Republiku Hrvatsku ušao istog dana ilegalno iz Republike Slovenije. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nadzoru državne granice izrečena mu je novčana kazna te je  predan na nadležno postupanje slovenskoj policiji.

Isto tako, jučer oko 16,00 sati u vlaku koji prometuje na relaciji Rijeka-Zagreb  policija iz Vrbovskog zatekla je 27-godišnjeg državljanina Maroka. Utvrđeno je da je 24. travnja ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku te od tada ovdje ilegalno boravio u namjeri daljnjeg odlaska u jednu od zemalja Europske unije. Temeljem Zakona o strancima donijeto mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske.



Stranica