Jadranovo: Održano predavanje "Zaštitite domove od provala i krađa"

Slika jadranovo.jpg

 FOTO:pu-pg

S obzirom na uočenu tendenciju porasta kaznenih djela krađa i teških krađa  na području Policijske postaje Crikvenica, u petak,  3. svibnja 2013. godine, u Domu kulture u Jadranovu, održano je informativno-edukacijsko predavanje na temu „Zaštitite domove od provala i krađa“.

Tijekom predavanja građanima su predočeni statistički podaci o navedenim kaznenim djelima, najčešći načini počinjenja te niz preporuka i savjeta kako zaštititi sebe i svoje domove, ali i kako se ponašati i što učiniti u slučaju da postanu žrtve navedenih kaznenih djela.

Nakon prezentacije i građani i policijski službenici su kroz vlastita iskustva ukazali na određene probleme koji se javljaju u praksi, s ciljem što učinkovitijeg utjecaja na smanjenje broja ovih kaznenih djela.

Predavanje su u organizaciji Odjela prevencije  Policijske uprave primorsko-goranske održali policijski službenici Policijske postaje Crikvenica, Andrijana Štampf i Matko Kuač. Uz predstavljanje kontakt policajca,  Marijana Gašparca kao osobe od povjerenja istaknuta je i važnost te uloga kontakt policajca u zajednici . Predavanje je pratilo dvadesetak građana, a nazočni su bili i zamjenik gradonačelnika Grada Crikvenice, Veselko Mutavgjić i predsjednik Mjesnog odbora Jadranovo, Lovorko Gržac. Ovo je inače bilo prvo u nizu planiranih predavanja, koja će se održati u svibnju na području Policijske postaje Crikvenica.



Stranica