Izvješće nakon nogometne utakmice

Slika interventna2.jpg

Zabilježen je i događaj u kojem je pri ulazu na stadion kod 28-godišnjeg navijača iz Rijeke pronađeno pirotehničko sredstvo (baklja), nakon čega je 28-godišnjak udario policijskog službenika Interventne jedinice

Foto: Ilustracija

Dana 1. rujna od 21 ,00 do 22,45 sati na riječkom stadionu Kantrida održana je nogometna utakmica između HNK «Rijeka» iz Rijeke i HNK «Hajduk» iz Splita. Na utakmici je bilo nazočno oko 7 000 gledatelja. Tijekom navedenog javnog okupljanja policija je privela 35 osoba, od toga je 31 osoba prekršajno prijavljena po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok su dvije osobe kazneno prijavljene zbog posjedovanja droge.

Zabilježen je i događaj u kojem je pri ulazu na stadion kod 28-godišnjeg navijača iz Rijeke pronađeno pirotehničko sredstvo (baklja), nakon čega je 28-godišnjak udario policijskog službenika Interventne jedinice policije Rijeka, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede. Po okončanom kriminalističkom istraživanju 28-godišnji navijač se prekršajno prijavljuje zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskog službenika, a prijavljuje se i zbog kaznenog djela napada na službenu osobu.

Navijači su oštetili i dva autobusa Autotroleja na području Opatije i Rijeke.



Stranica