Izdavanje propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga

Slika vijesti/2020/Korona.jpg

Obavještavamo građane da je izdavanje propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga u nadležnosti stožera civilne zaštite gradova i općina na području Primorsko-goranske županije

FOTO: Ilustracija

Sukladno  Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, građani koji iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta trebaju se obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izdavanja propusnica. Izdavanje propusnica u nadležnosti je stožera civilne zaštite gradova i općina na području Primorsko-goranske županije.
Na internet stranicama gradova i općina u kojima imaju prebivalište  (primjer : Grad Rijeka ), građani mogu pronaći informacije o adresama elektroničke pošte i podacima potrebnim za podnošenje zahtjeva za izdavanje propusnica. Upućujemo građane da obrazložene zahtjeve  dostavljaju elektroničkim putem. U slučaju potrebe za osobnim dolaskom u prostorije nadležnih stožera te prilikom predaje zahtjeva građani se trebaju strogo pridržavati propisanih mjera zaštite.
Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja. Uz propusnicu potrebno je predoćiti i važeću osobnu ispravu.




.
 

Stranica