Izbjegnite kaznenu ili prekršajnu prijavu – dragovoljno predajte oružje, streljivo…

Slika AKCIJE/AKCIJA%20MANJE%20ORU%C5%BDJA-plakat%201-11.12..jpg

Pozivamo građane da dragovoljno predaju oružje, streljivo..... i učine svoj dom sigurnijim

FOTO: Ilustracija

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka, kazneno je prijavljen 57-godišnji hrvatski državljanin.  Policija ga sumnjiči da je neovlašteno posjedovao dvije ručne bombe, koje su mu i oduzete tijekom kriminalističkog istraživanja.
Za razliku od spomenutog osumnjičenika, tijekom proteklih desetak dana policiji se javilo troje građana s područja Gorskog kotara te građanin koji je  u šumskom predjelu na opatijskom području pronašao sumnjivo sredstvo. Postupajući o pozivu građana za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih potencijalno opasnih predmeta, policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske,  od njih su preuzeli automatsku i poluautomatsku pušku te 235 komada različitih vrsta streljiva, dok je  za sumnjivo sredstvo šumi na opatijskom području utvrđeno da je riječ o ručnoj bombi zaostaloj iz 2. svjetskog rata.
Građani koji su policiji dragovoljno predali navedene predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani, radi čega ponovo pozivamo sve koji  još uvijek posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji te na taj način svoj dom učine sigurnijim. Ujedno upozoravamo građane da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju, nakon čega će do njih doći policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način.
Podsjećamo, akcija „Manje oružja, manje tragedija“, provodi se neprekidno od 2007. godine te građanima omogućava da bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, dijelove oružja, streljivo, minsko-eksplozivna i slična sredstva.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.
 
 
 

Stranica