Izbjegnite kaznenu ili prekršajnu prijavu – dragovoljno predajte oružje, streljivo…

Slika 2021/AKCIJA%20MANJE%20ORU%C5%BDJA-bro%C5%A1ura%202.jpg

Zahvaljujemo građanima koji su dosad sudjelovali u akciji  te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji

FOTO: Ilustracija

U sklopu provedbe akcije „Manje oružja, manje tragedija" u proteklih nekoliko dana građani su policiji dragovoljno predali minsko- eksplozivna sredstva, oružje i streljivo. Tako su građani s područja Gorskog kotara, Viškova predali jednu strojnicu, dvije puške, sedam spremnika za strojnicu, tri ručne bombe i 246 komada različitog streljiva. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će biti zbrinuta prema pravilima struke.
Zahvaljujemo građanima koji su dosad sudjelovali u akciji  te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji.
Pored toga, i ovom prilikom apeliramo na građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Iz istog razloga upozoravamo građane da ih ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Stranica