Iz rada granične i pomorske policije

Slika pompu.jpg

U razdoblju od 27. kolovoza do 2. rujna, na međunarodnim graničnim prijelazima Policijske uprave primorsko-goranske na ulazu i izlazu iz Republike Hrvatske

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 27. kolovoza do 2. rujna, na međunarodnim graničnim prijelazima Policijske uprave primorsko-goranske na ulazu i izlazu iz Republike Hrvatske evidentirana su 369 554  putnika (19,24% manje u odnosu na prethodni tjedan) i 114 589 vozila (20,15% manje). Droga je pronađena  kod 4 strana državljanina, i to 20,6 g hašiša i 6,16 g marihuane. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama. Na području državne granice koju pokriva ova Policijska uprava tijekom proteklog tjedna zabilježen je jedan slučaj pokušaja nezakonitog prelaska državne granice kojom prilikom je uhvaćen jedan državljanin Alžira. Pomorska policija je u nedozvoljenom glisiranju unutar zabranjenog pojasa, 300 m od obale, zatekla je 15 stranih državljana. Zatečena su 2 Austrijanca, 11 Nijemaca, 1 Mađar i 1 Čeh. Svima je, sukladno odredbama Pomorskog zakonika uručen prekršajni nalog na iznose od 500 do 1000 kuna.

Od značajnijih događaja iz rada pomorske policije izdvajamo događaj od 2. rujna kada je u jutarnjim satima u moru kod otoka Krka, prilikom ronjenja pozlilo 46-godišnjoj državljanki Austrije, koja je kasnije preminula.



Stranica