Iz rada granične i pomorske policije

Slika pomorska_policija01.jpg

U razdoblju od 13.do 19. kolovoza na međunarodnim graničnim prijelazima Policijske uprave primorsko-goranske, na ulazu i izlazu iz Republike Hrvatske, evidentirano je 501 268 putnika što je 4,8% više  

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 13.do 19. kolovoza na međunarodnim graničnim prijelazima Policijske uprave primorsko-goranske, na ulazu i izlazu iz Republike Hrvatske, evidentirano je 501 268 putnika što je 4,8% više u odnosu na prethodni tjedan. Granicu je ukupno prešlo 162 020 vozila, odnosno 7,9 % više nego u prethodnom tjednu.

U istom razdoblju na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak droga je pronađena  u 10 navrata kod 10 stranih državljana. Pronađeno je i oduzeto 13,78 grama hašiša, 66,84 grama marihuane i 4,82 grama psilocybin gljiva. Droga je pronađena kod četiri Francuza, dva Nijemca i Talijana te po jednog državljanina Bosne i Hercegovine i  Libanona. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama.

Pomorska policija je u nedozvoljenom glisiranju unutar zabranjenog pojasa 300 metara od obale, zatekla 29 osoba. Zatečeno je 9 Talijana i Nijemaca, 4 Slovenca, 2 državljana Hrvatske i Francuske te 1 državljanina Austrije, Belgije i Velike Britanije. Svima je sukladno odredbama Pomorskog zakonika uručen prekršajni nalog na iznose od 500 do 1000 kuna.

Isto tako u sukladno odredbama Zakona o morskom ribarstvu prekršajno su sankcionirani državljani Italije i Slovenije zatečeni u lošinjskom akvatoriju  u rekreacijskom ribolovu bez potrebne dozvole.

U istom razdoblju granična policija je u suradnji s djelatnicima carine na izlasku iz Republike Hrvatske kod državljanina Francuske pronašla neprijavljene šteke cigareta, kod državljanke Belgije četiri žive kornjače čančare (zaštićena vrsta) te kod državljanina Kosova veći novčani iznos u stranoj valuti.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a počinitelji su prekršajno sankcionirani.



Stranica