Istražujući krađe utvrđeno i kazneno djelo trgovanja ljudima

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske su, u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka, proveli kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i trgovanja ljudima.
 
Naime, 30-godišnjakinja se sumnjiči da je 16. listopada i 6. studenoga ove godine iz  trgovačkih centara na području Kostrene i Kukuljanova otuđila većinom različite prehrambene proizvode te manju količinu cigareta. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta je oko 13 tisuća kuna, a za koliko je oštećena tvrtka sa sjedištem u Rijeci.
 
Tijekom posljednje krađe 6. studenoga na Kukuljanovu osumnjičenu je, s još jednom osobom, zatekao i zadržao djelatnik zaštitarske tvrtke.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjakinja, zlouporabljujući autoritet i odnos ovisnosti, osobu s kojom je zatečena, inače hrvatskog državljanina, tijekom više mjeseci prisiljavala i poticala na činjenje protuzakonitih, odnosno kažnjivih radnji, čime su utvrđeni elementi počinjenja kaznenog djela trgovanja ljudima.  
 
Osumnjičena 30-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela krađa i trgovanje ljudima predana pritvorskom nadzorniku.

Stranica