Iskoristio nepažnju pa otuđio novčanik iz ženske torbe

Slika /A%20Nove%20Fotke/drske%20kra%C4%91e%20013.jpg

Osumnjičenik je u trgovini u središtu Rijeke iskoristio nepažnju građanke te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i drugim predmetima u vrijednosti oko 1700 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
Policija ga sumnjiči da je 18. svibnja u trgovini u središtu Rijeke iskoristio nepažnju 69-godišnje hrvatske državljanke te joj iz torbe otuđio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i drugim predmetima u vrijednosti oko 1700 kuna.
Tijekom istraživanja je dio novca pronađen i bit će vraćen vlasnici. Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, 56-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 
I ovom prilikom pozivamo građane na oprez. Naime, navedeni događaj pokazuje kako počinitelji ovakvih kaznenih djela najčešće koriste mjesta na kojima se nalazi veći broj ljudi: trgovački centri, tržnice, kolodvori i slično.
 
Stoga građanima savjetujemo:

-novac i dokumente nosite odvojeno, kao i pinove za korištenje bankovnih kartica,
-u kupovinu ne nosite veći iznos novca – koristite kartice,
-torbu držite zatvorenu i ispred sebe, u gužvi skinite torbu ili naprtnjaču i stavite ju ispred sebe, posebno pazite u gužvama,
-torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne ostavljajte na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina,
-novčanik ne nosite u stražnjem džepu
-obratite pažnju da li vas netko prati, džepari najprije biraju žrtvu,
-čuvajte se guranja, pretjerano ljubaznih ili pak agresivnih osoba, onih koji vam pomažu ili nameću razgovor,
-ukoliko ste ipak postali žrtvom džepara odmah pozovite policiju na telefon 192.

 
 

Stranica