Intenziviranje preventivnih aktivnosti na info punktovima

  • Slika /Prevencija/Crikvenica-mala.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovog tjedna preventivne aktivnosti planirane su na riječkoj plaži Kantrida, u Crikvenici, Jadranovu, Opatiji, Lovranu i Medveji

FOTO: PU primorsko-goranska

Tijekom turističke sezone i sezone korištenja godišnjih odmora policija redovito bilježi porast pojedinih kaznenih djela. Primarno je riječ o provalama u stambene objekte, vozila, zatim o krađama na plažama i na javnim mjestima tzv. džepnim krađama. Počinjenju navedenih kaznenih djela pogoduje odsutnost vlasnika iz stambenih objekata, kao i činjenica da ih za to vrijeme nitko ne obilazi te opuštenost i smanjena pažnja vlasnika koji ostavljaju svoje stvari bez nadzora u vozilima, na plažama ili na mjestima na kojima se nalazi veliki broj ljudi.
 
U cilju sprječavanja počinitelja kaznenih djela i smanjenja mogućnosti nastanka materijalne štete, policijski službenici nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske u ovom razdoblju intenziviraju rad na preventivnim info-punktovima, postavljajući ih na mjesta gdje mogu biti u neposrednom kontaktu sa što većim brojem građana i turista.
 
Tako je proteklog tjedna postavljeno devet preventivnih info punktova i to: na području Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres,  u Turističkom naselju Zaglav na Cresu, na području Policijske postaje Opatija u Mošćeničkoj Dragi i Ičićima, na području Policijske postaje Rab u kampu Padova III, dok su se policijskoj službenici Policijske postaje Crikvenica na info punktovima u Novom Vinodolskom i Crikvenici pridružili i policijski službenici iz Slovačke, Dušan Svitač i Daniel Rončak, koji ovdje borave u sklopu projekta  „Sigurna turistička destinacija“. Na području II. policijske postaje Rijeka info punktovi održani su u večernjim satima na Trsatskoj gradini i u Čavlima uoči održavanja koncerata, a na području Policijske postaje Vrbovsko info punkt je održan u Gomirju.
 
Uz informacije i savjete o prevenciji i samozaštiti od krađa na plažama,  provala u vozile i stambene objekte, u ugodnoj i obostrano korisnoj komunikaciji građani i turisti su od policijskih službenika mogli dobiti i preporuke za kupače i za voditelje glisera i brodica na mlazni pogon. Osim usmenih edukativnih sadržaja od policijskih službenika mogli su dobiti i pisane materijale, u vidu letaka i brošura s navedenim sadržajima.
 
Kontinuirano se nastavlja i dijeljenje letaka stranim državljanima navedenog sadržaja i na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi.
 
Sveukupno je podijeljeno 730 letaka.
 
Sljedeći tjedan planiran je nastavak preventivnih aktivnosti policije na riječkoj plaži Kantrida, u Crikvenici, Jadranovu, Opatiji, Lovranu i Medveji.

Stranica