Informiranjem turista i građana do veće sigurnosti u turističkoj sezoni

  • Slika Prevencija/2023/OMI%C5%A0ALJ.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uz policijske službenike PU primorsko-goranske u ovim preventivnim aktivnostima sudjelovali su policijski službenici iz Poljske, Slovenije  i Slovačke

FOTO: PU primorsko-goranska

Prema najavi, i tijekom prošla dva tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima iz Poljske, Slovačke i Slovenije nastavili su s provedbom preventivnih aktivnosti informiranja i educiranja turista i građana, obilazeći plaže s pripadajućim parkiralištima te organiziranjem informativnih punktova.
 
Tako su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zajedno sa svojim kolegama iz Poljske obilazili plaže Preluk i Vila Nora informirajući i educirajući okupljene građane i turiste kako spriječiti krađe na plažama, provale u domove i vozila, krađe motocikla, bicikla i romobila, naglašavajući pri tome važnost samozaštitnog ponašanja. Obišli su i parkirališta uz plaže te ispod brisača stavljali letke s korisnim savjetima na temu prevencije imovinskog kriminaliteta. Uz navedeno u trgovačkom centru Interspar na Rujevici organizirali su informativni punkt, gdje su se u izravnoj komunikaciji s hrvatskim i poljskim policijskim službenicima mogle dobiti preporuke i promidžbeni materijali na spomenutu temu, a na području II. policijske postaje Rijeka informativni punkt  održan je u Tower centru na Pećinama.
 
Policijska službenica Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar iskoristila je dan većeg okupljanja stanovnika Gerova na sajmištu te educirala mještane o rizičnim situacijama u kojima mogu postati žrtve kaznenih dijela i ostati bez svoje imovine te kako to spriječiti.
 
Policijskoj službenici na području Policijske postaje Crikvenica na informativnim punktovima u Jadranovu i Novom Vinodolskom pridružili su se i kolege iz Slovačke, a policijskim službenicima Policijske postaje Krk na informativnim punktovima u Omišlju, Malinskoj i Baški, pridružio se kolega iz Slovenije.
 
Na području Policijske postaje Opatija, uz podjelu promidžbenog materijala obišli su parkiralište i ulicu Brajdice u Lovranu, a u Mošćeničkoj Dragi na obalnom putu u blizini plaže Sipar organiziran je informativni punkt na kojem su uz opatijske policijske službenike sudjelovali i djelatnici JVP Opatija.
 
Uz uobičajene prigodno tiskane letke na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku s tematikom samozaštite i prevencije (Sigurna turistička destinacija, Prevencija - provale – zaštitite svoje domove, Prevencija-provale u motorna vozila, Prevencija-drske krađe, ulične prijevare, prijevare na kućnom pragu, Sigurno i bezbrižno ljetovanje-sigurni na plaži, Ne ostavljajte djecu samu u vozilima, savjeti za nautičare), podijeljeni su i letci Hrvatske vatrogasne zajednice (Spriječimo požare, Kako postupiti u slučaju požara) i za najmlađe „Vatrogasna bojanka“ .
 
Ukupno je podijeljeno 655 različitih letaka, a zbog loših vremenskih uvjeta nisu održani informativni punktovi planirani za petak, 4. kolovoza na plaži Kostanj i u Kraljevici.
 
U naredna dva tjedna informativni punktovi će biti održani prema slijedećem rasporedu:
 
  • 8. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Tower centru na Pećinama u Rijeci,
  • 8. kolovoza od 9 do 11 sati u Crikvenici, na gradskoj plaži Miramare
  • 8. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Malom Lošinju, Trg RH
  • 9. kolovoza od 10,30 do 12 sati u Severinu na Kupi ispred trgovine
  • 15. kolovoza od 9 do 11 sati u Selcu, Uvala Slana i Crikvenica
  • 17. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Cresu, AC Slatina
  • 17. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Malom Lošinju, AC Čikat
  • 17. kolovoza od 9 do 11 sati u Gomirju ispred trgovine


Stranica