Informacije građanima i turistima na info-punktovima

Slika PU_PG/strani mala 2018.jpg

 FOTO: pu pg 

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske zajedno s policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja održali su proteklog tjedna preventivne info-punktove u Rijeci i to na Trsatskoj gradini te u trgovačkim centrima „Spar“ na Kastvu, „Plodine“ u Vukovarskoj ulici i Robnoj kući „Ri“ na Korzu. Informativni punktovi održani su još u Selcu (Šetalište Ivana Jelačića bb), Opatiji (kupalište Slatina), Ičićima (Liburnijska 30) te u Crikvenici (ulaz u gradsku plažu Miramare) i  na Krku (Punat). 

Građani i turisti najveće su zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju krađa na plažama te provale u automobile i stanove. Na Krku, Opatiji i Crikvenici na info-punktovima bili su i policijski službenici iz Poljske, Slovačke i Rumunjske, koji su također uz preporuke i savjete dijelili korisne promidžbene materijale turistima. Ukupno je podijeljeno više od 850 informativno-edukativnih letaka i brošura s ciljem smanjenja vjerojatnosti da građani postanu žrtve različitih oblika kaznenih djela. 

S obzirom da dosadašnja iskustva upućuju na vrlo dobar prijem preventivnih info-punktova organiziranih na području Policijske uprave primorsko-goranske, kako od strane građana, tako i od domaćih i stranih turista, nastavlja se s održavanjem info-punktova:  

  • 25. i 27. srpnja 2018. godine od 11 do 12 sati  - Rijeka, Trsatska gradina
  • 26. srpnja 2018. godine od 17.00 do 19.00 sati, Trgovački centar „VTC“ Viškovo
  • 27.srpnja 2018. godine od 09.00 do 11.00 sati, Jadranovo, Kloštar 55 (kod trgovine Konzum)


Pisane vijesti