​I pri kraju ljeta policija na informativnim punktovima nastavlja savjetovati građane i turiste

  • Slika 2021/Punkt%202.jpg
  • Slika
  • Slika

Domaćini i turisti najveće su zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju krađa na plažama te provale u automobile i stanove

FOTO: Ilustracija

Proteklog tjedna policijski službenici Odjela prevencije  i nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske, družili su se s turistima na informativnom  punktu u Mošćeničkoj Dragi  te su obišli  nekoliko auto kampova na otoku Krku, Rabu i  u Kraljevic te jedan  hotel na otoku Cresu.
 
Domaćini i turisti najveće su zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju krađa na plažama te provale u automobile i stanove.
 
Uz savjete i preporuke, svim posjetiteljima podijeljeno je više od 300 informativno-edukativnih letaka i brošura s ciljem smanjenja vjerojatnosti da postanu žrtve različitih oblika kaznenih djela.
 
Također je domaćim i stranim gostima nautičarima i voditeljima brodica podijeljen letak na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, upozoravajući ih da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara, odnosno 150 metara od obale prirodne plaže.
 
Poseban naglasak u ovim preventivnim aktivnostima je bio usmjeren prema zaštiti djece koja se u ovim ljetnim danima prevoze u vozilima. Stoga se savjetovalo roditelje vozače i  sve ostale koji brinu i prevoze djecu, bez obzira na smanjenje temperature, da ih ne ostavljaju same ili bez nadzora u vozilu.
 

Stranica