Humanitarna akcija PU primorsko-goranske za žrtve nasilja u obitelji

  • Slika vijesti/2020/Uzor-mala.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Načelnik Dizdar kazao je već tradicionalno, četvrtu godinu za redom  u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave prikupljaju sredstva za najpotrebitije

FOTO: PU primorsko-goranska

Povodom predstojećih blagdana danas je u Rijeci na prigodan način i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, održana primopredaja prehrambenih i higijenskih proizvoda namijenjenih korisnicima Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji. Predstavnicima Udruge za zaštitu obitelji - U.Z.O.R. i  Pauli Bogović voditeljici   navedenog Skloništa proizvode u ime djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske uručio je načelnik Tomislav Dizdar sa suradnicima.
Obraćajući se prisutnima načelnik Dizdar kazao je da tradicionalno, četvrtu godinu za redom  u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave prikupljaju sredstva za najpotrebitije. Ove godine izabrana je Udruga U.Z.O.R., koja skrbi za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, koje je sve prisutnije i koji su u potrebi ne samo u ovo vrijeme već i tijekom cijele godine.
Zahvaljujući na vrijednoj donaciji voditeljica Skloništa, Paula Bogović istaknula je izvrsnu suradnju koju od samog početka svog djelovanja imaju s Policijskom upravom primorsko-goranskom u predmetima nasilja u obitelji. Navela je da su žene sve hrabrije u traženju pomoći te zahvalila na srčanosti i brizi kojom policija pristupa svom poslu.
Uručenju donacije uz načelnika Dizdara, prisustvovali su i predstavnici službi koje najčešće surađuju s Udrugom U.Z.O.R., i to Odjela maloljetničke delinkvencije s voditeljicom Marijanom Žunić i Odjela prevencije, a uručenju donacije pomogao je policijski službenik I. policijske postaje Rijeka na čijem je području sjedište Udruge.
U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji sudjelovao je velik broj djelatnika Policijske uprave, koji su svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pridonijeli njenoj uspješnoj provedbi te nabavci neophodnih prehrambenih i higijenskih potrepština.
Prethodnih godina, kao što je i naveo načelnik Dizdar, prikupljena su sredstva kojima su nabavljeni artikli za Socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete“ u Rijeci, dok je prodajom humanitarnog kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“  ostvarena vrijedna donacija za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Pedijatrijske klinike KBC-a Rijeka.
I ove godine, ne odustajući od humanitarnih aktivnosti unatoč izvanrednim okolnostima izazvanim pandemijom bolesti Covid-19, djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, još jednom su pokazali svoju humanost, uključenost policije u različite segmente zajednice u kojoj živi i radi te da su uz sve svoje redovne zadaće ovdje za sve one koji su u potrebi.
 

Stranica