Građanin dragovoljno predao oružje i streljivo

Slika vijesti/2017/PEZ-Delnice01.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Još jedan građanin s područja Gorskog kotara prije dva dana policiji je dragovoljno predao automatsku pušku, 90 komada streljiva za pušku te dva spremnika s pripadajućom torbicom.

Preuzimajući navedene predmete policijski službenici zahvalili su spomenutom građaninu što se svojim postupkom pridružio brojnim građanima Gorskog kotara i drugih područja Policijske uprave primorsko-goranske, a koji su dosad dragovoljno predajući oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge potencijalno opasne predmete pridonijeli ostvarenju cilja akcije „Manje oružja, manje tragedija“.  Podsjećamo da je osim senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja, jedan od glavnih ciljeva ove akcije koja se kontinuirano provodi od 2007. godine, smanjenje neželjenih posljedica koje mogu nastati uslijed nezakonitog držanja oružja.  

Građani, koji u akciji sudjeluju na način da dragovoljno predaju spomenute predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani, a sve predmete koje namjeravaju dragovoljno predati od njih će na siguran način preuzeti policijski službenici. Radi dragovoljne predaje oružja građani mogu kontaktirati najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj telefonski 192, a sve potrebne informacije o ovom postupku moguće je dobiti  i pozivom na besplatan broj telefona akcije „Manje oružja, manje tragedija“, 0800 8892.



Stranica