​Građani uvijek zaključavajte svoj dom!

Slika /2021/policija%20natpis2.jpg

Policija 33-godišnjakinju sumnjiči da je iskoristila nepažnju vlasnika i iz otključane kuće u Fužinama otuđila 7300 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Podnošenjem kaznene prijave protiv 33-godišnje hrvatske državljanke pod sumnjom u počinjenje teške krađe na drzak i opasan način završeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 33-godišnjakinja s još jednom ženskom osobom jučer oko 10 sati ušla u otključanu obiteljsku kuću na području Fužina, u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana, te iz nje otuđila novac. Naime, iskoristivši nepažnju i zdravstveno stanje vlasnice kuće, iz kuhinje je otuđila novac za vrijeme dok je njezina „pomagačica“ razgovarala s 81-godišnjakinjom u drugoj prostoriji.

Tijekom istraživanja veći dio otuđenog novca je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 33-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 
Ovom prilikom još jednom podsjećamo građane da budu oprezni i uvijek zaključavaju svoj dom bez obzira nalazili se u kući ili ne, kao i koliko dugo će biti odsutni, kako ne bi bili oštećeni ovakvim ili sličnim kaznenim djelima.

K tome savjetujemo da kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba ne otvarate vrata dok ne provjerite tko su i što žele. Nemojte otvarati vrata ni osobama koje se predstavljaju da su službene sve dok vam ne pokažu ispravu ustanove ili tvrtke koju zastupaju (medicinski djelatnici, električari, serviseri, instalateri i slično).

Napominjemo da neznanci koji obilaze zgrade i kuće mogu biti provalnici zato zapamtite njihov izgled ili registarsku oznaku vozila te prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ODMAH pozovite policiju na broj 192.


Stranica