Građani oprezno: Krađe iz kuća

Slika A Nove Fotke/polic2.jpg

Zaključavajte ili na drugi način osigurajte svoje domove i u situacijama kada ih napuštate na kraće vrijeme (boravak na terasi, oko kuće, u vrtu i slično). Također, provjerite  

FOTO: Ilustracija 

Tijekom proteklih dana policija je na širem području Crikvenice i Novog Vinodolskog zaprimila dvije dojave građana o krađama iz njihovih kuća. Počinitelji su iskoristili mogućnost da bez provaljivanja uđu u kuće te su u spomenutim slučajevima otuđili novac, nakit, prijenosno računalo i druge predmete. Sveukupno su vlasnici kuća oštećeni za oko dvadesetak tisuća kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovakvih kaznenih djela sve građana upozoravamo na oprez. Zaključavajte ili na drugi način osigurajte svoje domove i u situacijama kada ih napuštate na kraće vrijeme (boravak na terasi, oko kuće, u vrtu i slično). Također, provjerite otvorene prozore ili balkonska vrata te uklonite predmete ostavljene uz kuću (npr. ljestve) s kojima se počinitelji mogu poslužiti kako bi ušli u dom i počinili kazneno djelo. Ključeve svojih domova ne ostavljajte ispod otirača, vaza za cvijeće ili na drugim mjestima gdje su na lak način dostupni drugim osobama.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom odmah pozovite policiju na 192. Prije dolaska policije ništa ne dirajte i ne spremajte kako ne biste uništili korisne tragove.



Stranica