Građani delničkoj policiji dragovoljno predali oružje, streljivo,…

  • Slika AKCIJE/MID/Fu%C5%BEine-MiD%20mala.JPG
  • Slika
  • Slika

Građani su policiji dragovoljno predali dvije automatske puške s pripadajućim spremnicima, ručnu bombu M-75, 739 komada raznog puščanog i  pištoljskog  streljiva, 43 patrone za lovačko oružje i jedan protuavionski metak

FOTO: PU primorsko-goranska

U sklopu provedbe akcije „ Mir i dobro“ tijekom 28. prosinca od građana s područja nadležnosti Policijske postaje Delnice prikupljeno je više komada oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. Građani su policiji dragovoljno predali dvije automatske puške s pripadajućim spremnicima, ručnu bombu M-75, 739 komada raznog puščanog i  pištoljskog  streljiva, 43 patrone za lovačko oružje i jedan protuavionski metak. Navedene predmete policija će zbrinuti na odgovarajući način, bez neželjenih posljedica za druge osobe. Policija zahvaljuje građanima koji su se pridružili ovoj akciji te dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predali potencijalno opasne predmete.
Svi drugi građani koji još uvijek posjeduju nedozvoljeno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna i druga zabranjena sredstva mogu se s povjerenjem obratiti i predati ih policiji. Navedeno je omogućeno u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ koja  se provodi od 2007. godine i koja nije vremenski ograničena. Pozivom na 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete će doći policijski službenici i na siguran ih način preuzeti od građana.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.


Stranica