Građani, bez straha predajte policiji neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva!

Slika /AKCIJE/momt01.jpg

Detaljne informacije o predaji oružja i eksplozivnih sredstava mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

FOTO: Ilustracija
 
Akcija „Manje oružja - manje tragedija“ u kojoj je moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava još uvijek je u tijeku. U proteklih desetak dana policija je od građana s područja Čavli, Gorskog kotara, Rijeke i Opatije preuzela jednu vojnu pušku M-48, cal 7,9 mm, tri ručne bombe M-75 te 40 komada različitog streljiva. Spomenuto oružje i eksplozivna sredstva preuzeli su policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske koje će se zbrinuti prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo savjesnim građanima te molimo i one ostale građane, koji eventualno još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva, da se također pridruže akciji i bez straha policiji predaju takva sredstva. Za dragovoljnu predaju dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po pozivu će na adresu gdje se ta sredstva nalaze doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka, čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva.

Posebno molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju u prirodi, na odlagalištima otpada, kod kontejnera ili na drugim otvorenim prostorima jer time ugrožavaju živote drugih ljudi.
 
Više informacija o predaji oružja i provedbi Akcije mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica