GP Pasjak: Pronađeni ukradeni BMW i Porsche

Slika bmw.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje na međunarodno krijumčarenje vozila  visoke klase namijenjenih za ilegalno tržište.

Naime, 06. srpnja oko 21,00 sati na graničnom prijelazu Pasjak na ulasku u Republiku Hrvatsku policijski službenici Postaje granične policije Rupa kontrolirali su osobno vozilo marke Porsche, tip Cayenne i osobno vozilo marke  BMW, tip 635D Coupe. Ovim vozilima  upravljali su 32-godišnjak i 52-godišnjakinja, oboje državljani Italije. Prilikom kontrole policajci su utvrdili kako identifikacijski parametri vozila ne odgovaraju parametrima proizvođača  te su vozila poradi dodatnih provjera izdvojena.

Naknadnim preliminarnim vještačenjima utvrđeno je kako se također radi i o krivotvorenim identifikacijskim obilježjima vozila i krivotvorenim dokumentima vozila, ali i niz drugih paramatera i podataka koji ukazuju da se radi o vozilima koja bi mogla biti predmet kaznenoga djela. Oba  vozila stoga su oduzeta od vozača, čija uloga se još uvijek rasvjetljava u suradnji s talijanskom policijom. Valja napomenuti da je nadalje utvrđeno kako su oba vozila u siječnju te svibnju ove godine ukradena na području Italije.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Policijski službenici granične policije nastavljaju s aktivnostima, pojačanim nadzorom i kontrolom na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja krijumčarenja razne vrste robe i vozila, ilegalnih prelazaka i svih kažnjivih radnji.

 



Stranica