Gorski Kotar: Aktivnosti policijske prevencije

Slika /Prevencija/2020/GK-PREV-GLAVNA.jpg

Preventivne aktivnosti policije pokazuju još jedan primjer vrlo dobre suradnje s lokalnom zajednicom, stoga će se kroz iduće razdoblje održati slične aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Policijski službenici Odjela prevencije u suradnji s nadležnim policijskim postajama i predstavnicima lokalne samouprave i Crvenog križa, nastavljaju s preventivnim aktivnostima na području Gorskog Kotara.
Tako su proteklog tjedna policijski službenici Dario Tonković i Toni Stanić iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Kristijanom Rejšelom  gradonačelnikom  grada  Čabra, te policijskim službenicima Policijske postaje  Čabar Jasenkom Hoge i Markom Šercerom,  izvršili obilazak 14 domaćinstava na području grada Čabra i Delnica  u kojima borave stariji mještani.
 
U nastavku obilaska domaćinstava na području Grada Delnica,  posjetilo se mještane Liča, Fužina, kao i mještane u Fužinarskom Benkovcu. U obilasku je sudjelovala i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Delnice Snježana Krizmanić u pratnji s Marinom Tomić i Ivanom Bolf koje provode program „Zaželi“ Općine Fužine. Riječ je o programu kojim se putem novčanih sredstava iz EU fondova zapošljavaju nezaposlene osobe za pružanje potpore i podrške starijim osobama i drugima u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima ruralnog područja (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti).  Kroz program u podjeli humanitarnih paketa pomogle su i volonterke Crvenog križa Neda Herman iz Liča i Marija Lisac iz Fužina.
 
U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, ali ih i upoznali s novim propisima upravnih poslova, kao i odgovarali na njihova brojna pitanja. Među ostalim razgovaralo se i o aktualnoj temi COVID – 19, gdje se građane podsjetilo na preporučeno ponašanje i uputilo na usluge koje pruža lokalna zajednica, osobito mještanima ruralnog područja.
Nakon korisnih preporuka, predstavnici Crvenog križa podijelili  su mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje, suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.
 
Ove preventivne aktivnosti policije pokazuju još jedan primjer vrlo dobre suradnje policije s lokalnom zajednicom, stoga će se kroz iduće razdoblje održati slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara.
Uz želju da se što veći broj građana savjetuje i educira o brojnim mogućnostima prevencije, s ciljem njihove zaštite i sigurnosti ovim susretima osnažuje se  povjerenje građana u policiju te ostvaruje korist za cjelokupnu zajednicu.
 

Stranica