Glisirali u nedozvoljenom području

Slika /A%20Nove%20Fotke/pol.brod.jpg

Riječka Postaja pomorske i aerodromske policije u proteklih nekoliko dana evidentirala je ukupno 19 plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.

FOTO: Ilustracija
 
Pomorska policija tijekom ljetnog razdoblja poduzima niz pojačanih mjera u nadzoru prometa na moru, u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru.
 
Riječka Postaja pomorske i aerodromske policije u proteklih nekoliko dana evidentirala je ukupno 19 plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara. Tako su policijske posade u moru kod otoka Krka, Lošinja i Raba u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo sedam državljana Njemačke, šest državljana Italije, dva državljana Slovenije, kao i državljanin Austrije, Francuske i Nizozemske. Svim navedenim nautičarima su , zbog počinjenih prekršaja, prema odredbama Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

I ovom prilikom pozivamo sve nautičare, ronioce, ali i kupače, na oprez i poštivanje svih pravila i propisa te na odgovorno ponašanje dok su u moru, kako ne bi došlo do neželjenih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
 

Stranica