Ekipa PU PG prva na natjecanju iz pružanja laičke prve pomoći

  • Slika vijesti/2024/Pru%C5%BEanje-lai%C4%8Dke-pomo%C4%87i-27-1-1024x768.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prvo mjesto, podijelili su s ekipom Interventne postrojbe Društva Crvenog križa PGŽ

FOTO: PGŽ, Društvo CK PGŽ
 
Ekipa Policijske uprave primorsko-goranske osvojila je prvo mjesto na natjecanju iz pružanja laičke prve pomoći, koje je održano u subotu, 18. svibnja u Brod Moravicama.
 
Prvo mjesto, podijelili su s ekipom Interventne postrojbe Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, koja je ostvarila isti broj bodova.
 
Pripadnicima ekipe policije pripala je i glavna nagrada - torba prve pomoći,  a svim timovima dodijeljene su silikonske maske koje se koriste pri davanju umjetnog disanja.
 
Natjecanje je održano u organizaciji Primorsko-goranske županije u suradnji s Općinom Brod Moravice, Društvom Crvenog križa PGŽ i Zavodom za hitnu medicinu PGŽ, a predstavnici organizatora istaknuli su značaj sustava Civilne zaštite i važnost istoga u svakodnevnom životu građana te potrebu stjecanja znanja i vještina potrebnih za kvalitetno pružanje pomoći unesrećenima.
 
Cilj natjecanja bio je podizanje razine znanja i vještina pružanja prve pomoći kod pripadnika operativnih snaga Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.
 
U vježbama, koje su se odvijale na više radnih lokacija simulirane su različite vrste nesreća s realistično prikazanim ozljedama i s više unesrećenih osoba. Situacije se temeljene na osnovnom treningu djelatnika žurnih službi koji je prethodno sa svim timovima proveo Zavod za hitnu medicinu PGŽ i čiji su djelatnici bili suci na ovom natjecanju.
 
Policijska uprava primorsko-goranska kontinuirano radi na podizanju znanja i vještima svojih djelatnika, tako da je u području pružanja laičke prve pomoći  ostvarena izvrsna suradnja s Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije, čiji su djelatnici od 2022. godine proveli edukacije koje je prošao veliki broj policijskih službenika.
 
Više o natjecanju i rezultatima ostalih ekipa na poveznici U Brod Moravicama održano natjecanje iz pružanja laičke prve pomoći | Primorsko-goranska županija.

Stranica