Edukacijom do sprječavanja ovisnosti i zlouporaba droga

Slika /2024/JOZINOVI%C4%86-FOTO-31%2C5%2C.jpg

Policija sustavnim programom prevencije ovisnosti  provodi niz aktivnosti kako za učenike osnovnih i srednjih škola, tako i za njihove roditelje, nastavnike i stručne suradnike  

FOTO: PU primorsko-goranska

U Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Lovranu u utorak, 28. svibnja je održano predavanje za roditelje učenika na temu Zloupotreba droga.
 
Predavanje je održao voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske Dalibor Jozinović za 20 roditelja učenika 6. i 7. razreda. Tom prilikom voditelj Jozinović je roditelje na stručan način  informirao o vrstama droga, simptomima mogućih ovisnosti kod djece, kao i štetnosti i posljedicama konzumacije droga. 

Naime, kako početnici najčešće već u školskoj dobi počnu eksperimentirati i probati neke sintetičke droge, odnosno sredstva ovisnosti, nisu svjesni posljedica niti kratkoročnih i dugoročnih zdravstvenih opasnosti, stoga je vrlo važno roditelje upućivati na ovaj problem i njihov stalni nadzor te prisustvo u odgoju djece.
 
Iako su roditelji iz svakodnevnog života znali općenite informacije o ovisnostima droga, s izuzetnim zanimanjem su pratili predavanje te su se u raspravu uključili pitanjima i komentarima. Također su istaknuli važnost i pozdravili provođenje preventivnih programa u osnovnoj školi.

Ova vrsta edukacije nastavak je sustavnog programa prevencije ovisnosti i zlouporaba droga koje policija provodi već niz godina kako za učenike osnovnih i srednjih škola, tako i za njihove roditelje, nastavnike i stručne suradnike.
 
 
 


 

Stranica