Dvadeset godina od osnivanja dragovoljačke postrojbe Policijske postaje Vrbovsko

Slika Dan policije/dp 2011/vrmala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska 

Danas je u prostoru športske dvorane u Vrbovskom održana svečanost dvadesete godišnjice postrojavanja pričuvnog i aktivnog sastava Policijske postaje Vrbovsko iz 1991. godine. Obljetnici su prisustvovali ministar unutarnjih poslova g. Tomislav Karamarko, sa svojim suradnicima, saborski zastupnik g. Anton Mance, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske g. Tomislav Dizdar, s kolegijem načelnika, zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke, predstavnik ministarstva obrane, predstavnici lokalne uprave i samouprave, obitelji poginulih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnik slovenske policije iz Policijske postaje Črnomelj, ostali gosti i uzvanici te mnogobrojni građani. 

Pregled postrojenih policajaca izvršio je ministar Karamarko, nakon čega je uslijedio prigodni program. Ispred inicijativnog odbora okupljanja pričuvnog sastava, prisutnima se obratio g. Šein Brinjak. Ukratko se u svojem govoru osvrnuo na okolnosti osnivanja postrojbe formirane tijekom srpnja 1991., njihov ratni put i važnost koju su imali u najtežim trenucima stvaranja Republike Hrvatske. Oni su svoju odanost domovini pokazali tada, a i nakon dvadeset godina na njih se može računati, istaknuo je g. Šein Brinjak. 

U ime Policijske uprave primorsko-goranske prisutne je pozdravio načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar. Rekao je kako se današnja svečanost provodi u sklopu niza aktivnosti kojima Policijska uprava primorsko-goranska obilježava predstojeći Dan policije. Istaknuo je veliku ulogu pričuvne policije u obrani suvereniteta ovoga kraja te sjećanje na četvoricu poginulih policajaca koje i dalje živi. Zahvalio se pričuvnom i sadašnjem sastavu na svemu što su učinili za građane Republike Hrvatske.

Ministar Karamarko je izjavio kako mu je izvanredno zadovoljstvo prisustvovati skupu kojim se obilježava dvadeseta godišnjica osnivanja važne policijske postrojbe. Naglasio je kako 1991. godine Hrvatska nije imala svoju vojsku, već su se dragovoljci iz svih krajeva stavili na raspolaganje državi, kako bi stvorili državu demokracije i slobode. Spomenuo je kako čovjek koji je svjestan da se bori za vlastiti opstanak i opstanak svoje obitelji i svog naroda -  taj ne može izgubiti rat. 

U prigodnom  programu Mladen Bodalec  je izveo dvije poznate pjesme „Lupi petama“ i „Ruža hrvatska“, a nastupila je i lokalna limena glazba. 

Nakon događanja u dvorani građani su se uputili na igralište OŠ. Ivan Goran Kovačić, gdje su nastavili druženje s policijom. Mogli su provjeriti broj kaznenih bodova u prometu, a razgledali su i dio voznog parka policije, kao i posebnu opremu prometne, interventne, kriminalističke i specijalne policije.



Stranica