Dragovoljno predao oružje i streljivo

Slika /PU_PG/AKCIJE/momt01.jpg

FOTO: Ilustracija 

Građanin s područja Rijeke jučer je policiji dragovoljno predao pištolj s pripadajućim okvirima i 12 komada streljiva.

Ovim postupkom pridružio se brojnim građanima s područja Policijske uprave primorsko-goranske, koji su dosad dragovoljno predali oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge potencijalno opasne predmete. Dragovoljna predaja navedenih predmeta omogućena je u sklopu provedbe  akcije „Manje oružja, manje tragedija“, kojom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti građane na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja kako bi se smanjile neželjene posljedice koje mogu nastati uslijed nezakonitog držanja oružja. 

Podsjećamo, akcija se kontinuirano provodi od 2007. godine,  a građani koji u akciji dragovoljno predaju spomenute predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani. Radi dragovoljne predaje oružja i drugih predmeta građani mogu kontaktirati najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj telefonski 192, a sve predmete koje namjeravaju dragovoljno predati od njih će na siguran način preuzeti policijski službenici.

Detaljne informacije moguće je dobiti  i pozivom na besplatan broj telefona akcije „Manje oružja, manje tragedija“, 0800 8892.



Pisane vijesti