Dragovoljno predali oružje i streljivo

Slika AKCIJE/momt04.jpg

Kako bi svoj dom učinili sigurnijim pozivamo i ostale građane da se pridruže akciji „Manje oružja, manje tragedija“, u sklopu koje im je omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih  potencijalno opasnih predmeta.

FOTO: Ilustracija

Jučer, 29. listopada građanin s područja Rijeke obratio se policiji te dragovoljno predao 3 kilograma lovačkog baruta 50 komada streljiva, 90 kapisla za lovačko streljivo, šest komada sačme, signalni metak i 75 zrna za lovačko streljivo.
Osim spomenutog građanina, tijekom ovog i proteklog tjedna i građani iz drugih mjesta s područja Policijske uprave primorsko-goranske policiji su predali vojnu pušku, revolver, tri zračne puške, dvije ručne bombe, nekoliko spremnika za streljivo te oko 370 komada streljiva raznih kalibara.
Kako bi svoj dom učinili sigurnijim pozivamo i ostale građane da se pridruže akciji „Manje oružja, manje tragedija“, u sklopu koje im je omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih  potencijalno opasnih predmeta. Građani, bez bojazni od ikakvih sankcija policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice. Nakon poziva na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete doći policijski službenici te ih od građana preuzeti na siguran način.
Također, u slučaju pronalaska navedenih predmeta pozivamo građane da se odmah jave policiji te da pronađene predmete ne diraju ili pomiču kako ne bi došlo do aktiviranja pronađenih predmeta, a time moguće i do neželjenih posljedica.
Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

Akcija "Manje oružja, manje tragedija"

Stranica