Dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Slika /AKCIJE/momt01.jpg

U sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija" moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava

FOTO: Ilustracija
 
U proteklih desetak dana policija je evidentirala dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava. Tako je troje građana s područja Gorskog kotara i Opatije  predalo policiji dvije puške s pripadajućim spremnicima, dvije ručne bombe M-52 i M-75 te 176 komada različitog streljiva. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave koja će se  zbrinuti prema pravilima struke. 
Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima te ujedno molimo one koji eventualno još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji.
 
Napominjemo kako je  u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija" moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava. Dovoljno je da se policiju pozove na broj 192. Nakon poziva na adresu građana ili na mjesto gdje se nalaze eksplozivna sredstva doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka, čime se osigurava anonimnost dojave i sigurno preuzimanje tih sredstava.
Posebno molimo da se eksplozivna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi (šume, jezera, rijeke, more) ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.
 
Više informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
 
 

Stranica