Dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Slika /Ilustr/oruzje_i_streljivo.jpg

Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje ili eksplozivna sredstva neće se pokretati  ni kazneni niti prekršajni postupak. Stoga, pozivamo i ostale građane koji negdje posjeduju zabranjeno oružje ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno, bez bojazni od sankcija  predaju policiji.

FOTO: ilustracija

Tijekom proteklih dana troje građana s područja Gorskog kotara i Liburnije predalo je policijskim službenicima više komada eksplozivnih sredstava i streljiva. Navedena sredstva, a riječ je o četirima ručnim bombama, jednoj poluautomatskoj puški, 2 puške (talijanke) i 51 komadu raznog streljiva, preuzeli su policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Protiv navedenih građana, kojima ovom prilikom zahvaljujemo, neće se pokretati  ni kazneni niti prekršajni postupak. Stoga, pozivamo i ostale građane koji negdje posjeduju zabranjeno oružje ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno, bez bojazni od sankcija  predaju policiji.
 
Građane pozivamo da ni u kom slučaju ne odlažu ovakve i slične ubojite predmete u prirodi, kontejnerima i slično ugrožavajući na taj način živote i imovinu. 
 
Također apeliramo na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Namjera za dragovoljnu predaju može se prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Navedene predmete preuzet će stručni policijski službenici sa civilnim vozilom. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatne informacije mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


 

Stranica