Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

Slika /AKCIJE/momt01.jpg

U akciji „Manje oružja, manje tragedija" omogućena je dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

FOTO: Ilustracija

Tijekom proteklih dana policija je evidentirala dragovoljnu predaju eksplozivnih sredstava. Građanin s područja Gorskog kotara policiji je predao dvije ručne bombe M-75 koje su preuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave, te će ih zbrinuti  prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu što je sudjelovao u akciji „Manje oružja, manje tragedija", u okviru koje je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Slijedom toga, molimo građane koji još uvijek posjeduju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji. Posebno molimo da se takva sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.  Građani koji žele predati spomenuta sredstva dovoljno je da nazovu policiju na broj 192. Nakon poziva na adresu građana ili na mjesto gdje se ta sredstva nalaze doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno se osigurava i anonimnost dojave.

Više informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica