Dobrinj: Zaustavljen u vožnji s 3,07 g/kg alkohola

Slika /policajac_pise_kaznu.jpg

Vozaču je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 3, 07 g/kg alkohola pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je i zadržan u službenim prostorijama Policijske postaje Krk

FOTO: Ilustracija
 
Policijska ophodnja krčke policije noćas je poslije pola noći na području Dobrinja na otoku Krku zaustavila osobno vozilo marke Ford, slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji slovenski državljanin.
Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je koncentracija od 3, 07 g/kg alkohola. U vozilu se nalazio i maloljetni putnik, a kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, 53-godišnji Slovenac je priveden i zadržan u službenim prostorijama Policijske postaje Krk.Prilikom postupanja policijskih službenika ometao ih je i vrijeđao, kao i omalovažavao.

Po završetku kriminalističkog istraživanja prekršajno je sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Protiv 53-godišnjaka je podnijet i optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu gdje će tijekom dana biti doveden na postupanje prekršajnom sucu.

Stranica