​Crikvenica: Njemački turist pronašao novčanik s osobnim dokumentima i novcem te ga predao policiji

Slika /A%20Nove%20Fotke/moto%20mup-a.jpg

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske i sretni vlasnik zahvaljuju njemačkom gostu na poštenju i dobronamjernosti

FOTO: Ilustracija
 
Jučer su policijski službenici u Crikvenici imali zadovoljstvo upoznati njemačkog turistu koji je policiji predao pronađeni novčanik s više o 1000 eura i osobnim dokumentima.
 
Naime, 58-godišnji njemački državljanin je oko 18 sati u ulici Ivana Skomerže u središtu Crikvenice pronašao izgubljeni novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima (osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom). Pošteni nalaznik odmah je novčanik predao u policijsku postaju u nadi da će se što prije pronaći vlasnik, a što je u konačnici i bilo tako.

Budući da su se u novčaniku nalazili osobni dokumenti, policija je ubrzo pronašla vlasnika, isto njemačkog državljanina, kojemu je u trenutku nepažnje ispao novčanik na cestu, ali je srećom naišao njegov pošteni sunarodnjak.
 
Ova crtica iz turističkog života još jednom nas podsjeća kako uvijek ima časnih i dobronamjernih ljudi čiji postupci su uzor nama ostalima da dobronamjernost i poštenje opstaje te nema alternative ili cijene kojom bi se mogla nadomjestiti.
 
Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske i sretni vlasnik zahvaljuju njemačkom gostu na poštenju i iskrenoj gesti kojom je pomogao da Crikvenica, odnosno Hrvatska, ostane sigurna turistička destinacija.

Stranica