Cres-Lošinj: Rezultati pojačanog nadzora zlouporaba droga i prekršaja u prometu

Slika A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(8).JPG

Oduzeto je oko 142 grama marihuane, tridesetak grama gljiva psilocibin, nekoliko grama amfetamina te utvrđeno pet prometnih prekršaja

Proteklog vikenda na području Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske provedene su pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja svih vrsta kažnjivih radnji radi povećanja ukupne sigurnosti tijekom turističke sezone.
Poduzete mjere rezultirale su zapiljenom različitih droga s kojima su zatečeni hrvatski i strani državljani. Tako je 2. srpnja na području Malog Lošinja s drogom zatečen 29-godišnji hrvatski državljanin, kod kojeg je pronađeno i oduzeto oko 90 grama marihuane pakirane u više vrećica, desetak tableta lijeka s popisa droga te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje te je protiv njega  podnijeta kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga.
Pored toga, tijekom vikenda u neovlaštenom posjedovanju droga na cresko-lošinjskom području zatečeno je šest osoba. Riječ je o  dva hrvatska i dva austrijska državljana te o državljanima Bosne i Hercegovine i Slovenije. Od njih je sveukupno oduzeto oko 52 grama marihuane i nekoliko jointa, tridesetak grama gljiva psilocibin te nekoliko grama amfetamina. Svi spomenuti su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.
Također, poduzimane su pojačane mjere i u prometu te je utvrđeno pet prometnih prekršaja, u počinjenju kojih su zatečeni hrvatski državljani i sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Pod utjecajem alkohola zaustavljena su dva vozača osobnih vozila i vozač mopeda, jedan je vozač odbio testiranje na droge, a jedan je prošao je na znak crvenog svjetla na semaforu. Najveća koncentracija alkohola od 1,58 g/kg izmjerena je 36-godišnjem vozaču, koji je uz to vozilom upravljao i u vrijeme dok mu je važeća mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. 
Policija će i u narednom razdoblju tijekom turističke sezone poduzimati slične aktivnosti radi suzbijanja svih vrsta protupravnih ponašanja.
 

Stranica