Blagdanski susret predstavnika hrvatske i slovenske policije

  • Slika 2021/Istra%201.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na graničnom prijelazu Kaštel - Dragonja danas su se susreli predstavnici Policijske uprave istarske, Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave Koper

FOTO: Ilustracija
 
U duhu dobre pogranične suradnje, na graničnom prijelazu Kaštel – Dragonja danas su se susreli predstavnici Policijske uprave istarske, Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave Koper.

Tradicionalni je to susret predstavnika triju policijskih uprava koji se održava već preko 30 godina u predblagdansko vrijeme kako bi se podsjetilo na uspješnu suradnju prilikom rješavanja pograničnih problema i svih sigurnosnih izazova.

Nakon što su razmijenili simbolične darove i čestitke za predstojeće blagdane, načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, kao domaćin susreta, zahvalio je kolegama iz Rijeke i Kopra na dosadašnjoj suradnji. ''Protekle dvije godine bile su za nas doista izazovne. Osim što smo obavljali svoje redovne policijske zadaće, zajedno s drugim hitnim službama odmah smo preuzeli obveze i u cilju očuvanja zdravlja naših sugrađana. Prvi dani COVID krize donijeli su dosta posla našim graničnim policajcima koji su još jednom pokazali da su se spremni nositi sa svim izazovima. Kontrola poštivanja epidemioloških mjera i ispunjavanja uvjeta za ulazak u zemlje i dalje je dio našeg rada te ovom prilikom zahvaljujem svim policijskim službenicima, hrvatskim i slovenskim, na njihovoj profesionalnosti, razumijevanju i predanoj službi'', rekao je načelnik Kirin i istaknuo kako je jedan od razloga za dobre rezultate rada i kvalitetna i neposredna komunikacije rukovodećih djelatnika svih triju policijskih uprava.

Suradnja između pograničnih policijskih uprava pogotovo dolazi do izražaja tijekom turističke sezone, kada se usklađivanjem i koordinacijom rada osigurava učinkovita granična kontrola i brža protočnost preko graničnih prijelaza. Također, zahvaljujući kvalitetnoj razmjeni operativnih informacija, sve tri policije uspješno rade na suzbijanju raznih oblika kriminaliteta, a pogotovo na zaštiti državne granice i sprječavanju krijumčarenja nezakonitih migracija.

Dobru suradnju potvrdili su i direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa i zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko - goranske Hari Brnad, istaknuvši kako su uvjereni kako će se uspješna suradnja nastaviti i u narednom razdoblju, na dobrobit građana s hrvatske i slovenske strane granice.
 


Stranica