​Bez dozvole ubio divljač pa završio u pritvoru

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(8).JPG

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 59-godišnjak bez lovačke dozvole ubio jelena u cilju preprodaje mesa divljači

FOTO: Ilustracija
 
Podnošenjem kaznene prijave za počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja dovršeno je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres.
 
Riječ je o 59-godišnjaku koji je jučer oko 11.15 sati zatečen na području Labina u Istri dok je upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, a u kojem se nalazilo više komada mesa divljači.
 
Provjerom je utvrđen identitet osumnjičenika s područja otoka Cresa te je priveden na kriminalističko istraživanje u PP Mali Lošinj. Utvrđeno je kako je spomenuti dan prije, 21. svibnja, iako nema lovačku dozvolu niti potrebnu ostalu dokumentaciju za izlov divljači, u šumskom području između Porozine i Cresa ubio jelena s ciljem prodaje mesa divljači .

Po završetku istraživanja, 59-godišnjak je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku.

O počinjenom djelu je obaviješten i Državni inspektorat radi daljnjeg postupanja iz  domene njihove nadležnosti.

Stranica