Alkoholni rekorder vikenda prijavljen i kazneno zbog puške i streljiva

Slika /2023/prometna.jpg

Tijekom vikenda zabilježene su 34 prometne nesreće i 252 prekršaja

FOTO: ilustracija

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 252 prometna prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 72,  zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa  - 36, vožnje pod utjecajem alkohola – 11 te četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.
 
Zabilježena su i tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj  upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 125 različitih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 180 km/h zabilježena je 9. rujna oko podne na auto cesti A6, kod čvora Vrbovsko gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,63 g/kg  izmjerena je 8. rujna oko 20.20 sati  58-godišnjem vozaču osobnog vozila, delničkih registracijskih oznaka. Spomenutog vozača policija je zaustavila na području Delnica te je uočeno da se na stražnjem sjedištu vozila nalazi futrola s puškom, a za koju nema potrebnu dozvolu.
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i sumnje na počinjenje kaznenog djela, vozač je priveden u službene prostorije policije.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja policija je od njega oduzela pušku s pripadajućom futrolom te 24 komada streljiva raznih kalibara.
 
Protiv 58-godišnjaka zbog vožnje pod utjecajem alkohola, policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.
 
Osim toga, zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen radi sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 
Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 34 prometne nesreće, u kojima je osam osoba teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno.
 
Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica