Alkoholizirani vozač novčano kažnjen s 19.800 kuna

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Zbog počinjenja više prometnih prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina, napuštanje mjesta prometne nesreće i prelazak na suprotnu stranu kolnika) 50-godišnjak je priveden.

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 49 prometnih nesreća u kojima je jedna  osoba teže, a 10 ih je lakše ozlijeđeno.
Teže je ozlijeđen 48-godišnji vozač osobnog vozila u prometnoj nesreći što se dogodila u subotu, 10. kolovoza oko 18.15h u Rijeci. Spomenuti vozač je upravljajući vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Marinića u smjeru Škurinja izgubio kontrolu nad vozilom i udario u dvije metalne ograde te u električni ormarić. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,14 g/kg. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teže ozljede.
 
Isti dan je oko 22 sata u Dramlju 50-godišnji nizozemski državljanin izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 2,08 g/kg. Krećući se u ulici Milovana Muževića osobnim vozilom marke Audi, nizozemskih registracijskih oznaka, udario je u dva parkirana osobna vozila, pri tom se ne zaustavivši već je napustio mjesto događaja i nastavio vožnju te ubrzo prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u kombi vozilo. Ovim vozilom marke Wolkswagen, njemačkih registracijskih oznaka, upravljala je  42-godišnja njemačka državljanka koja je zadobila lakše ozljede, kao i putnik u vozilu.
Zbog počinjenja više prometnih prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina, napuštanje mjesta prometne nesreće i prelazak na suprotnu stranu kolnika) 50-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Crikvenica.
Po završetku prekršajnog postupka određena mu je novčana kazna u iznosu od 19.800 kuna i zabrana upravljanja vozilom na području Republike Hrvatske na rok od godine dana.
 
Na području Zameta u Rijeci u subotu je policija zatekla alkoholiziranog 48-godišnjeg vozača. On je oko 1.10 sati upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2.70 g/kg. U Crikvenici je u subotu oko 18.40 sati zatečen i 23-godišnji vozač osobnog vozila, marke Opel, zagrebačkih registracijskih oznaka,  koji je vozilom upravljao s manjom koncentracijom alkohola, ali bez vozačke dozvole i bez ikakvih drugih osobnih dokumenata. Uz to je u vožnji nedozvoljeno koristio mobitel, a 18-godišnji putnik u vozilu nije koristio obvezni sigurnosni pojas. Radi počinjenih prekršaja, prijavljen je kao i ostali počinitelji sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ali i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

U cilju smanjenja nesreća i ozlijeđenih osoba u njima te boljeg općeg stanja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Stranica