Aktivnosti tijekom akcije "Mir i dobro“

Slika /vijesti/2018/resize.jpg

Akcija „Mir i dobro“ tradicionalno se provodi u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana u cilju općeg stanja sigurnosti i sprječavanja stradavanja osoba, kao i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i eksplozivnih tvari

FOTO: PU primorsko-goranska

Prošlog vikenda u okviru održavanja akcije „Mir i dobro“, na području Crikvenice i Rijeke održana su dva info punkta.  Organizirali su ih policijski službenici II policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Crikvenica u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave primorsko-goranske.

Na info punktu policijski službenici savjetovali su brojne građane i djecu  o sigurnom rukovanju pirotehničkim sredstvima kao i dijelili edukativno promidžbene letke s korisnim informacijama na tu temu.  Pritom suih informirali i o prevenciji najčešćih kaznenih djela imovinskog kriminaliteta u vrijeme blagdana poput džepnih krađa, krađa, provala u stanove i vozila i slično.

Akcija „Mir i dobro“ tradicionalno se provodi u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana u cilju općeg stanja sigurnosti i sprječavanja stradavanja osoba, kao i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i eksplozivnih tvari. Važno je napomenuti da policija provodi i mjere sprječavanja nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava. I ovom prilikom pozivamo sve građane, posebice roditelje, na povećani oprez pri korištenju takvih sredstava te na odgovorno postupanje ukoliko kupuju djeci takva opasna sredstva.

Stranica