Aktivnosti pomorske policije

Slika /A%20Nove%20Fotke/Pomorska%20(1).JPG

U protekla tri dana pomorska policija evidentirala je ukupno 20 plovila koja su zatečena dok su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.

FOTO: Ilustracija
 
Riječka Postaja pomorske i aerodromske policije u protekla tri dana evidentirala je ukupno 20 plovila koja su zatečena dok su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.

Tako su policijske posade u moru kod otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo osam državljana Njemačke, sedam državljana Slovenije, dva državljana Austrije te po jedan državljanin Češke i Italije. Svim navedenim nautičarima su, prema odredbama Pomorskog zakonika, izrečene novčane kazne od 500 do 1000 kuna.
Osim navedenim nautičarima, novčane kazne po Pomorskom zakoniku su određene i za dvoje danskih državljana koje je policija zatekla kod otoka Lošinja gdje su individualno ronili bez potrebnih odobrenja.  
 
Pomorska policija će i nadalje poduzimati niz pojačanih mjera u nadzoru prometa na moru, u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru.

Stranica